Res med Africa Memories

Vi erbjuder grupper en unik upplevelse, att på ett personligt sätt göra ett besök i Tanzania. Förutom att uppleva detta vackra land och det unika vilda djurliv som finns här, kommer vi också att besöka,  kyrkor och olika projekt som stöder, barn på olika sätt. Utsatta barn så som föräldralösa, eller barn som behöver stöd på grund av olika typer av funktionsvariationer. Inte minst vårt spännande barn-TV projekt vill vi gärna berätta mer om! Missionärer har jobbat med kyrkor i Tanzania för att göra det här och mycket mer under många, många år, vi låter dig se själv och kanske vill du också bli en supporter på ett eller annat sätt.

Natur / kultur: Monduli Juu lägerplats

En kulturell upplevelse med bushwalk bland giraffer och personligt möte med massajer. Njut av massajernas dans och berättelser vid elden.

Monduli Juu är en by som ligger vid Monduli Berget, en och en halv timme från Arusha stad. En natt på Munduli Juu-campingplats som ligger vid kanten av den stora Riftdalen kommer att bli en oförglömlig kulturell upplevelse i massajlandet. Vi bor i enkla tält eller om du så önskar så kan du tillbringa en natt i en massajboma, (den typiska hyddan som massajer bor i som är byggd på kampingen för denna valmöjlighets skull..) Vi kommer att serveras en buffé med swahili-mat, och vill du så är du välkommen att hjälpa till med matlagningen, ett bra tillfälle att lära dig något nytt! Självklart kan du välja att äta get som kommer att grillas vid lägerelden.
Vi erbjuder en natur promenad tillsammans med en erfaren massajguide, han kommer att kunna berätta om floran och faunan som finns i området, till exempel om olika typer av växter som används för olika medicinska användningsområden och andra intressanta fakta. Det finns en god chans att vi kommer att vandra bland girafferna och vi får också lära oss att spåra några av djuren. Kanske vill du försöka borsta tänderna med en pinne från tandborstträdet ?! Vi kommer att besöka en massai-familj i deras boma och om möjligt också besöka en skola med barn som stöds av Monduli Juu orphans project.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close